Reklama

Čokolády a sladkosti
  • Čokolády a sladkosti
  • Slim Pasta

Reklama

Low carb od Slim pasta

I malé dítě dobře ví, z čeho se vyrábějí klasické těstoviny. Ať už se jedná o jakýkoliv typ, s různým využitím, vždy je základem mouka. Díky tomu mají těstoviny správný tvar, chuť, ale vyžadují i správný postup přípravy. Nyní to však vypadá, že klasické těstoviny mohou mít konkurenci. A to v podobě těch, kde je hlavní surovinou glukomanan. Ten může být nejenom náhradou mouky při výrobě těstovin, ale může být i látkou, ze které se vyrábí rýže. Taková, která se prodává pod známou značkou SlimPasta.

Co je to glukomanan?

Nelze na něho pohlížet jako přímou náhradu mouky. Lepší je pohlížet na něho jako na možnou surovinu, ze které se dá vyronit alternativní pasta, ale i rýže. Glukomanan je látkou, která se získává z hlíz rostlin, které se označují jako konjak. I proto se již vžil pojem konjakové těstoviny. Tato rostlina je velmi známá v Asii, hlavně potom v Japonsku. Díky těmto možnostem použití to však vypadá, že dříve či později bude velmi známá i v Evropě. A to jako unikátní pomocník na hubnutí, jelikož tento název začínají skloňovat všichni ti, kteří chtějí redukovat svou váhu. A k nim se přidávají ti, kteří chtějí jíst zdravěji, bez nadměrného množství cukrů ve své potravě.

Konjakové těstoviny jako náhrada těch klasických

Proč je u klasických těstovin mouka takový problém? Odpověď na tuto otázku je jednoduchá. Má mnoho kalorií, stejně jako má i mnoho sacharidů. Z tohoto důvodu se při dietním režimu nijak výrazně nehodí. Oproti tomu konjakové těstoviny jsou pravým opakem. Sacharidy nemají žádné a kalorický hodnota je minimální. Jde tak o zajímavou náhradu klasických příloh v low carb jídlech. A ta mohou být celkem rozmanitá, jelikož dnes lze na trhu najít třeba podobu špaget, podobu penne, ale i asijských nudlí. A k tomu všemu přidejme již několikrát zmíněnou rýži, také bez sacharidů, s minimální kalorickou hodnotou.

Low carb čokolády a sladkosti

Chuť na sladké je někdy skutečně velká. Přitom ale, pokud držíte dietu, si můžete dát pár dílků čokolády úplně bez obav, stačí jen vybrat si tu správnou variantu. Ne tu ze supermarketů, která je plná cukru, ale zdravou, tedy jinak řečeno, také nízkosacharidovou nebo proteinovou. Low carb dieta se pak dodržuje snadněji, když si smíte takto dopřávat, že? A pořád máte čisté svědomí, protože do sebe nedostanete cukr, jenž by pokazil cestu ke ketóze. Tedy stavu, v němž hubnete tukové zásoby hned jako první, prostě žádné dlouhé čekání!

Nízkosacharidové čokolády vás pohladí na jazyku

Stačí jen malý dílek a touha po sladkostech může být pryč. Nízkosacharidové čokolády jsou přitom opravdu lahodné a po stránce chuti jim naprosto není co vytknout! Přitom jde ale o pestrou nabídku, seřaďte si ji i podle cen a uvidíte, že půjde o zajímavé zpestření low carb diety, tedy způsobu stravování, kde nemají sacharidy dostat prakticky žádný prostor! Ochutnejte také čekankový sirup nebo například lískooříškový krém se stévií, rodina zdravých dobrot je hodně početná a doplňují ji také nízkosacharidové koktejly nebo pomazánky. Zpestření při dietě není nikdy dost a zůstat jenom u sezonní zeleniny by byla nepochybně velká škoda. I když je plná barev!

Low carb čokolády chutnají všem

Jsou skoro k nerozeznání od varianty, kde je naopak cukrů opravdu hodně. Dietní hříchy páchat nemusíte, dejte si zkrátka low carb čokolády s nízkým obsahem sacharidů a uspokojíte tu neutuchající chuť na sladké velmi snadným způsobem. Lískové a vlašské ořechy v jedné tabulce? Jistě, i taková výtečná kompozice na vás může čekat! Ochutnejte i báječný čekankový topping, se kterým dochutíte různé proteinové kaše nebo si dopřejete báječné palačinky, když je sobota odpoledne a nechcete vůbec nic dělat.

Reklama