Reklama

  • Slim Pasta
  • Nejdražší podle porce

Reklama

Low carb od Slim pasta

I malé dítě dobře ví, z čeho se vyrábějí klasické těstoviny. Ať už se jedná o jakýkoliv typ, s různým využitím, vždy je základem mouka. Díky tomu mají těstoviny správný tvar, chuť, ale vyžadují i správný postup přípravy. Nyní to však vypadá, že klasické těstoviny mohou mít konkurenci. A to v podobě těch, kde je hlavní surovinou glukomanan. Ten může být nejenom náhradou mouky při výrobě těstovin, ale může být i látkou, ze které se vyrábí rýže. Taková, která se prodává pod známou značkou SlimPasta.

Co je to glukomanan?

Nelze na něho pohlížet jako přímou náhradu mouky. Lepší je pohlížet na něho jako na možnou surovinu, ze které se dá vyronit alternativní pasta, ale i rýže. Glukomanan je látkou, která se získává z hlíz rostlin, které se označují jako konjak. I proto se již vžil pojem konjakové těstoviny. Tato rostlina je velmi známá v Asii, hlavně potom v Japonsku. Díky těmto možnostem použití to však vypadá, že dříve či později bude velmi známá i v Evropě. A to jako unikátní pomocník na hubnutí, jelikož tento název začínají skloňovat všichni ti, kteří chtějí redukovat svou váhu. A k nim se přidávají ti, kteří chtějí jíst zdravěji, bez nadměrného množství cukrů ve své potravě.

Konjakové těstoviny jako náhrada těch klasických

Proč je u klasických těstovin mouka takový problém? Odpověď na tuto otázku je jednoduchá. Má mnoho kalorií, stejně jako má i mnoho sacharidů. Z tohoto důvodu se při dietním režimu nijak výrazně nehodí. Oproti tomu konjakové těstoviny jsou pravým opakem. Sacharidy nemají žádné a kalorický hodnota je minimální. Jde tak o zajímavou náhradu klasických příloh v low carb jídlech. A ta mohou být celkem rozmanitá, jelikož dnes lze na trhu najít třeba podobu špaget, podobu penne, ale i asijských nudlí. A k tomu všemu přidejme již několikrát zmíněnou rýži, také bez sacharidů, s minimální kalorickou hodnotou.

Reklama